Putovanje s malom djecom, na što obratiti pažnju?

Hvata li vas stres kad pomislite na putovanje s djecom? Mene također. Mogu vam pomoći u eliminaciji stresa kako biste stekli samopouzdanje i mir znajući da radite sve kako treba kada je u pitanju sigurnost vaše djece u autosjedalici. Prije nego što krenete na autocestu, zaustavite se i prođite kroz ove podsjetnike.

Provjera vozila

Provjerite je li vaše vozilo ažurirano na svim servisima, provjerite tlak u gumama i provjerite je li sve u vrhunskom stanju kada je u pitanju vaš automobil i što se događa ispod haube.

Provjera autosjedalice

Još jednom provjerite ugradnju autosjedalice vašeg djeteta. Provjerite pojas kako biste bili sigurni da nema mjesta za pomicanje jer o tome ovisi život vašeg djeteta.

Često zaustavljanje vozila

Umjesto da se opterećujete čestim zaustavljanjima, ugradite taj zadatak u svoj mentalni plan puta. Djeca ne bi trebala biti u autosjedalici duže od dva sata. Često se zaustavljajte zbog hrane, odmora, mijenjanja pelena itd… Svim putnicima je super da često protežu noge. Zamislite ovo putovanje kao niz kratkih sprinteva, a ne kao neprekidni maraton. U slučaju da se pitate, pravilo od dva sata vrijedi i noću. Općenito, noćna vožnja je daleko opasnija. Upravljanje vozilom s vašim najdragocjenijim teretom na mračnim i tihim autocestama može se činiti primamljivim, ali dnevno svjetlo osvjetljava jasan, siguran put.

Spavanje u autosjedalici

Kada vaše dijete zaspi u svojoj autosjedalici, vjerojatno će se osjećati zadovoljno. Uživajte u tome. Ali zapamtite, autosjedalice se nikada ne smiju koristiti za dugotrajno spavanje. Ako vaša beba klimne glavom, nemojte ništa dodavati kako biste ispravili djetetovu glavu. Vaša uloga na ovom putovanju je da budete sigurni da je sve pravilno i da je autosjedalica postavljena pod ispravnim kutom. Zatim pustite da autosjedalica radi svoj posao nisu potrebni nikakvi dodaci.  Ako vaše dijete ima kontrolu nad vratom, a vi pravilno sve instalirate, ne bojte se, probudit će se kako bi promijenilo položaj ako mu je neugodno.

Sigurnost u automobilu

Svi predmeti u automobilu postaju doslovno projektili koji mogu letjeti u sudaru i uzrokovati ozbiljne ozljede putnicima. Pronađite sigurna rješenja za pohranu kako ništa u automobilu ne može nenamjerno naštetiti vašem dragocjenom teretu.

Suočavanje s dosadom na putovanjima je nešto što biste trebali planirati. Dok se pakirate, odaberite opcije za zabavu koje su sigurne u automobilu .

Neću vam reći da nikada ne hranite svoje dijete u autosjedalici, ali razmislite o slijedećem ako imate takvu namjeru:

Svaki put kada dijete jede, postoji opasnost od gušenja.

U automobilu možda nećete biti dostupni da im odmah priskočite u pomoć ako nešto krene u krivom smjeru u probavi.

Jeste li ikada pokušali jesti ili piti ležeći? Nije baš zabavno. Uzmite u obzir razinu nagiba djetetove autosjedalice, njegove mišićne i razvojne sposobnosti.

Za djecu mlađu od dvije godine, moj najbolji savjet je da nema hrane u autu. Nemojte riskirati. Zaustavite se za hranjenje. I molim vas, bez dojenja u autu jer to je jako opasno za mamu i bebu.

Preskočite lizalice i gumene gume!