Zaštita vašeg identiteta na web stranicama društvenih mreža

Web-stranice društvenih mreža izvrstan su način da ostanete u kontaktu s prijateljima i obitelji, ali također mogu predstavljati ozbiljan rizik od krađe identiteta. Nastavite čitati za sjajne savjete o tome kako uživati ​​na web stranicama društvenih mreža, a da se i dalje zaštitite od krađe identiteta na mreži.

Budući da su mnoga web-mjesta društvenih mreža prema zadanim postavkama vidljiva svima, sve informacije koje unesete u svoj profil mogle bi se lako pretraživati ​​i dostupne svijetu. Većina ljudi malo razmišlja o objavljivanju svog rođendana, mjesta rođenja i punog imena, ali ponekad čak i ova mala količina informacija može biti sve što kradljivcu profesionalnog identiteta treba da pristupi vašem identitetu.

Jedan od najjednostavnijih načina za povećanje sigurnosti je postavljanje vaše stranice profila na privatnu. Većina web stranica društvenih mreža, poput MySpacea ili Facebooka, omogućit će vam da kontrolirate tko može, a tko ne može vidjeti vaš profil. Dopuštajući samo svojim osobnim prijateljima pristup vašim podacima, značajno smanjujete rizik.

Još jedan jednostavan način da zaštitite svoj identitet je jednostavno ne uključiti privatne podatke u svoj online profil. Nemojte objavljivati ​​svoju adresu i telefonski broj na mjestima gdje ih svijet može vidjeti. Uzmite u obzir ovo, ako je vaša adresa ili grad objavljen i na svom profilu napišete objavu koja glasi “uskoro ću napisati, odlazim u Denver na 10 dana”, ne samo da će potencijalni kradljivac identiteta imati vašu adresu, već i saznanje da Vaš poštanski sandučić će biti bez nadzora sljedećih 10 dana. Dakle, nije sigurno.

Konačno, prije nego što objavite bilo što na internetu, stvarno razmislite je li to potrebno ili nije. Zapitajte se biste li te podatke napisali na zidu kupaonice ili ih distribuirali na letku. Ako je odgovor ne, onda ga možda uopće ne biste trebali objavljivati. Upamtite, društveno umrežavanje može biti zabavno, ali pazite da vi imate kontrolu.